Glasvezelbekabeling

Voor afstanden die te lang zijn om te overbruggen met een klassieke netwerkkabel wordt er een glasvezelkabel gebruikt. In de meeste gevallen wordt een glasvezel gebruikt om verschillende netwerkkasten in een productieomgeving te verbinden.

Een ander voordeel aan een glasvezelkabel is dat u maar 1 enkele kabel nodig heeft voor meerdere verbindingen, terwijl u bij een koperkabel 1 kabel per verbinding nodig heeft. Dit bespaart u enorm veel plaats in uw meestal al overvolle kabelgoten.

Onze glasvezelkabels worden op de meest professionele manier geplaatst. We fusie-lassen onze kabel aan het eindpunt (patchpaneel).Deze verbinding heeft een minimum aan verlies en zorgt zo voor een optimale werking van uw glasvezelkabel.

We beschikken ook over gespecialiseerde toestellen die u een bewijs en garantie geven dat uw glasvezelkabel volgens de regels is afgewerkt en naar behoren zal functioneren. Heeft u reeds een glasvezelverbinding in uw bedrijf en functioneert deze niet naar behoren?

ENS heeft de nodige toestellen om uit te zoeken waar deze fout zich bevindt (een zogenaamde OTDR meting). Mocht u dan niet het budget of de mogelijkheid hebben om de glasvezelkabel te vernieuwen, herstellen we deze op de plaats van het defect.